Geenen Gardening, net even anders!

Geenen gardening: Bijzonder werk met bijzondere mensen!

Geenengardening is een hoveniersbedrijf wat het geluk heeft om met mensen die verstandelijk of psychisch beperkt zijn, de tuin in te mogen gaan.

Hoe is Geenen Gardening ontstaan? En wat doen wij nu precies?

Wij zijn Judith Spierings en Hein Geenen. Nu alweer 8 jaar geleden hebben we een relatie gekregen en zijn we ontzettend geïnteresseerd geraakt in elkaars vakgebied en meteen ook elkaars passie. Hein heeft bij de stichting waar Judith werkzaam is vrijwillig tuinen bijgehouden en was door de cliënten die Judith mag begeleiden vrijwel meteen geadopteerd. Judith op haar beurt kreeg steeds meer kriebels om een eigen bedrijfje op te starten en kreeg steeds meer mee van de werkzaamheden van Hein. Het mooiste wat ons zou kunnen overkomen, was samen een bedrijf starten, om op die manier de kennis en passie die wij beide apart bezitten in 1 bedrijf te stoppen. Dit is in 2014 gelukt in de vorm van Geenen Gardening. Doel van ons bedrijf is om mensen met een afstand tot de reguliere werkvloer mee te nemen in het ” normale” werk proces en 1 op 1 te werken met deze mensen in de tuin.

In tegenstelling tot andere bedrijven die samenwerken met mensen die een beperking hebben, is ons core business (hoofdonderneming) het hovenieren en is onze kers op de taart dat de jongens en mannen die bij ons werken mee de tuin in gaan.

Wij krijgen dus geen of minimale vergoeding voor onze medewerkers en dat maakt dat ze mogen zijn. Ze leren werken of werken al als zijnde normaal werk, maar baal dagen mogen ook….en op het eigen tempo werken mag zeker!

Momenteel hebben we 7 medewerkers waar we ontzettend trots op zijn. Wij werken max met 3 mensen in de tuin, maar veel vaker is dit maar 2 personen zodat we goed aandacht kunnen hebben voor de medewerkers. Wij zijn namelijk van mening dat grote groepen niet voor elke mens is weg gelegd.

Wij werken in de driehoek. Wij zijn veel in contact met ouders/verwanten en professionals en natuurlijk de medewerker zelf. Dit komt tot uiting in het melden van bijv. Kleine zaken die we opmerken (bijvoorbeeld als een medewerker uit zijn doen was, maar ook als het super ging).

Wij zijn betrokken bij bijna alle zaken in het leven van onze medewerkers. Wij proberen waarmakers te zijn, daar bedoelen wij mee dat wij er voor gaan dat medewerkers bij ons onvoorwaardelijkheid ervaren die ze soms in hun eigen leven maar weinig ervaren.

Medewerkers werken bij ons in ruil voor stempels zodat zij hun zelf gestelde doel kunnen behalen. Wij vinden namelijk dat iemand nooit voor niks werkt. Dat resulteert in mooie doelen en mooie momenten als het doel weer behaald is.

Ook vieren wij verjaardagen met cadeautjes, hebben we leuke team dagen, vieren wij feestdagen en gaan we door het vuur voor “onze” mannen!

Ons team

Hein Geenen
Hein GeenenCo owner/hovenier
Ik ben Hein Geenen en ik ben 36 jaar jong. Na de middelbare school heb ik de hoveniersopleiding in Boxtel en Vught gedaan. Hier heb ik mijn diploma’s voor het hoveniersvak behaald. 1 van de leukste dingen van het vak is buiten het in de tuin werken met de jongens die bij ons werkzaam zijn ( als vrijwilliger, stagiair of vaste medewerker) de omgang met de klanten.
Judith Spierings
Judith Spieringsco-owner/Begeleidster
Mijn naam is Judith Spierings, ik ben 36 jaar jong. Ik ben in het bezit van een MBO-vz diploma en een HBO SPH diploma en veel verschillende certificaten.
Mijn specialisatie is het begeleiden van mensen die licht verstandelijk beperkt zijn en of psychisch beperkt zijn. Al 18 jaar werk ik met heel veel plezier bij dezelfde werkgever (St.Dichterbij) en doe dit naast mijn werkzaamheden voor geenengardening nog steeds. Binnen deze stichting ben ik dienstverlenend coördinator en eHealth coördinator, enz.
Mijn drive om in de zorg te werken is dat geen elke dag hetzelfde is en het mij kippenvel op kan blijven leveren als de mensen die ik begeleid, of hun verwanten, weer een mijlpaal bereiken of gewoon top in hun vel zitten..

Werken bij Geenen Gardening?

Heb je zin om aan de slag te gaan als hovenier? En heb je een PGB indicatie zodat je jouw dagbesteding bij ons af kan komen nemen? Stuur een e-mail met je gegevens naar Geenen Gardening of neem contact op via het contactformulier.